Ervaringen maken wie je bent, lees mijn nieuwe persoonlijke blog
242
post-template-default,single,single-post,postid-242,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Ervaringen

Ervaringen maken wie je bent

Overval

Op 16 jarige leeftijd heb ik een overval meegemaakt, ik werkte bij de bekende grootgrutter en op een zaterdagavond na sluitingstijd wordt een ruit ingegooid. Er komen 2 jongens binnen met vuurwapens, helmen op hun hoofd, schreeuwend dat we op de grond moesten gaan liggen. Ik was net bezig met het leeg halen van de kassa’s en lag voor de buit op de grond, met het vuurwapen op mij gericht heb ik me zo stil mogelijk gehouden, ik durfde niet te bewegen, bang voor wat komen zou. De overval heeft niet langer dan een minuut geduurd, maar voelde aan als een half leven.

Ik vertel dit niet omdat het een zielig verhaal is, ik vertel dit omdat deze ervaring hoe verschrikkelijk toen ook voor mij was, uiteindelijk bepalend is geweest in mijn nog jonge leven. Door deze ervaring heb ik namelijk de HAVO niet af kunnen maken. Door concentratieproblemen heb ik het 4de jaar niet goed kunnen afronden. Ik ben van school gegaan, naar het MBO, ik vond het verschrikkelijk, want ik was een HAVO leerlinge en ik wilde absoluut niet naar het MBO. Helaas waren er weinig andere opties.

Het MBO bleek het beste te zijn voor mij, ik bloeide op, haalde hoge cijfers en had het enorm naar mijn zin! Na 3 jaar MBO kon ik naar het HBO, ik koos voor een vervolg opleiding in een andere stad en ging op kamers.

Was de overval niet gepleegd, dan had ik de HAVO afgemaakt en had ik wellicht andere keuzes gemaakt in mijn vervolgstudie, wel of niet op kamers, welke stad?

Ontslag

Na mijn afstuderen, eigenlijk al tijdens mij studie, heb ik alleen maar gewerkt voor een baas. En dat was ook wat ik wilde, werken en geld verdienen, carrière maken. Daar kwam eind 2015 verandering in, mijn baan hield op te bestaan.

Natuurlijk ben ik geschrokken en wist ik even niet wat ik moest doen, maar al snel zag ik dat deze gebeurtenis nieuwe deuren opende, ik kon eindelijk gaan doen waar ik van droomde…. een boekwinkel beginnen, of toch verhuizen naar het buitenland? Of een woonwinkel? Ik heb alles langs zien komen, uiteindelijk ben ik voor mezelf begonnen, dat wat ik al deed maar dan niet meer voor een baas.

Reizen

Niet alleen negatieve ervaringen maken wie je bent, zeker ook positieve ervaringen. Na mijn studie ben ik direct gaan werken, pas op latere leeftijd ben ik gaan reizen, backpacken. En wat vind ik dat leuk! Het is zo gaaf andere culturen te ontdekken! Ik had nooit verwacht dat ik het prima zou vinden bij mensen thuis te slapen, maar het is zoveel fijner dan een hotelkamer. Je leert meer van het land, hebt meer vrijheid en ontmoet leuke en aardige mensen! Zij geven het reizen een extra dimensie. Ik kom met ervaringen rijker weer terug en probeer deze ervaringen toe te passen in mijn dagelijks leven.

Ervaringen maken wie je bent, of het nu een positieve of een negatieve ervaring is, je groeit en leert jezelf kennen. Wees niet bang voor veranderingen en probeer in een moeilijke tijd te bedenken dat je uiteindelijk krachtiger uit deze moeilijke tijd komt.

2 Reactie's

Geef een reactie