Op vakantie - Mevrouw Sanne
370
post-template-default,single,single-post,postid-370,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Ervaringen

Op vakantie

Lieve mama,

 

Over een paar dagen gaan we op vakantie. Naar de plek waar we al jaren komen, naar de plek waar we vorig jaar afscheid hebben genomen van je, lieve mama. De plek waar je zo graag was, waar het Frankrijk avontuur samen met papa begon en waar je zo gelukkig was.

 

We gaan naar dezelfde plek omdat ook wij daar graag komen en omdat jij daar bent mama. Dit jaar heeft de reis meer betekenis, de laatste tijd mis ik je heel erg en sinds ons afscheid ben ik niet meer bij je geweest.

Ik heb het gevoel dat ik dichter bij je ben als ik straks op dezelfde plek ben, dat ik je misschien weer even zal zien, en een knuffel kan geven. Zal ik je zien zitten op het terras van Café Du France? Met een wijntje of ben je lekker aan het lunchen bij La Galantine? Of loop je rond op een van de Vide Greniers? Of zijn jullie met alle vrienden aan het jeu de boules-en in St. Gely?

Wat zou dat fijn zijn, je weer te zien, even weer in jouw armen te kruipen en weer even dochter van te kunnen zijn, zelf weer even kind kunnen zijn. En dan zouden we eindeloos blijven praten, met een karafje rode wijn. We hebben heel wat in te halen, ik heb je zo veel te vertellen. Al die tijd heb ik niet meer met je gepraat.

 

Waar moet ik beginnen lieve mama, je zult vast heel nieuwsgierig zijn hoe het met Sam gaat. Hij is nu 2 jaar en 4 maanden, het is een echte peuter, wil alles: zelluf doen! Eet nog steeds heel goed en speelt het liefst buiten. Op zijn loopfiets, of van de glijbaan af, of met zand spelen. Als ik Sam ophaal van de opvang is hij meestal helemaal zwart. Sam is heel behulpzaam, ruimt alles mee op en hij is heel lief, knuffelt graag. Hij wijst vaak naar je foto, en geeft je dan een kusje, dat ontroert mij elke keer weer.

 

Met mij gaat het goed hoor mama. Het zelf mama zijn gaat mij redelijk goed af. Wat is het fijn om Sam te helpen met opgroeien, hem vrij te laten waar kan en hem te helpen als het nodig is. En wat is het soms lastig, als ik even niet weet hoe ik met een situatie om moet gaan, dat zijn de momenten waarop ik je het meeste mis mama. Dan mis ik je goede adviezen en je luisterend oor. En ik mis je ook als oma, oma die leuke dingen met Sam doet en die hem verwend.

 

Ow, vergeet ik je bijna te vertellen, maar je zult het niet geloven: Inge is getrouwd! Wat een bijzondere en mooie dag met twee culturen die samen kwamen. Je had het prachtig gevonden, Inge in een trouwjurk!

 

Tot snel mama. Zal ik je, als ik daar ben echt meer voelen? Ben je dan echt wat dichter bij mij?

 

Ik hoop het.

Geen reactie's

Geef een reactie