Verslaafd zijn is meer dan alleen maar aan alcohol of drugs....
141
post-template-default,single,single-post,postid-141,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Verslaafd

Verslaafd

Verslaafd

Ik ben verslaafd aan jou. Je bent overal waar ik ben. We doen bijna alles samen. Jij zorgt ervoor dat ik kan leven, dat ik weet waar ik aan toe ben. Een dag zonder jou maakt me verdrietig. Ik voel me leeg en hulpeloos zonder jou. Zo voelt het dus om verslaafd te zijn. Ik wist niet dat ik verslaafd was. Ik dacht dat je alleen maar verslaafd kon raken aan sigaretten, alcohol en andere drugs. Of aan games. Maar ik was toch zeker niet verslaafd aan jou?

Tot het moment dat je er niet meer was, je wilde niet meer. Deed raar. Toen kwam ik er achter hoe verslaafd ik aan je ben. Dagen zonder je door brengen leek in het begin onmogelijk. Hoe kon ik de dagen door komen? Vervanging zoeken? Zo snel al? Ik wilde je nog wel een kans geven, ik wilde je de ruimte geven. De dagen leken weken te duren, maar ik wilde je de ruimte geven om weer tot je zelf te komen, zodat je wel weer wilde en niet meer raar deed.

Zonder jou

Vooral de eerste twee dagen zonder jou waren moeilijk. Waar was mijn vertrouwde leven? Wie kon mij nu helpen? Ik heb zeker wel een soort van afkickverschijnselen gehad: leeg voelen, onbereikbaar voor andere, in mezelf gekeerd. Maar naar twee dagen wist ik inmiddels dat er ook een leven zonder jou zou kunnen zijn, hoe moeilijk dat ook zo worden. Het ging best wel goed met mij.

Eindelijk had ik tijd voor andere dingen. Je vroeg altijd veel van mij. Door dat je er niet meer was, kon ik eindelijk een boek of de krant lezen. Ik voelde mij minder gehaast, je zat altijd achter mij aan. Ik had ineens tijd over! Hoe fijn was dat, tijd om lekker te koken of een goed gesprek te hebben.

Na vier dagen kwam je terug, je wilde het weer proberen. Je ging niet meer raar te doen en jezelf te zijn. Ik ben blij dat je weer terug bent, maar heel eerlijk: ik heb ook genoten van de dagen dat je er even niet was. Het heeft me aan het denken gezet, ik wil meer voor mezelf doen, dat goed is.

Dus heb ik besloten dat ik minder verslaafd wil zijn. Ik zal je vaker laten liggen lieve iPhone, ik ben blij dat je er weer bent, maar zal je minder gaan gebruiken.

Geen reactie's

Geef een reactie