Take the time to waste a moment.... kun jij even niks doen?
286
post-template-default,single,single-post,postid-286,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Time

Waste a moment

Take the time to waste a moment – (Kings of Leon, Waste a moment)

Een jaar geleden sloot ik de deur achter mij dicht van een lange periode bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben. Ik stapte een nieuwe wereld in. Wat ik zou gaan doen wist ik nog niet. Een baan zoeken? Voor mezelf beginnen? Ik was al maanden met dit traject bezig, ik had nog steeds geen knoop doorgehakt. Misschien kon ik even niks doen?

Niks doen kan ik niet of laat ik het zo zeggen ik kan wel niks doen, maar ik ben altijd in mijn hoofd bezig met dingen die ik wil doen, ondernemen, dingen die ik wil opzetten, over na wil denken… dus echt even een moment verspillen… dat vind ik behoorlijk lastig.

Mijn voornemen was toen om meer rust in te bouwen, soms even te genieten van een moment niks doen en niet zoveel moeten. Ik besloot dat werken niet meer het allerbelangrijkste in mijn leven zou zijn. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Het lukt steeds beter… minder bezig zijn met werken en genieten van andere dingen. Alleen de balans is lastig.

De afgelopen maanden heb ik een aantal opdrachten tegelijk gehad en dan is het pas echt een uitdaging om vast te houden aan mijn besluit: werken is niet het allerbelangrijkste…. door mijn loyaliteit naar de opdrachtgevers toe kan ik de afspraak die ik met mijzelf heb gemaakt makkelijk uit het oog verliezen. Begrijp het niet verkeerd: het is echt wel oké om voor de 200% ergens voor te gaan! Voor mij is de uitdaging: de balans vinden.

Take the time….

We hebben het allemaal steeds ‘druk’, maar je mag best toegeven dat je soms even niks doet. Druk zijn betekent niet dat we succesvol zijn, alhoewel voor mij voelt dat woord wel zo aan, als je maar kan zeggen dat je ‘druk’ bent. Wanneer aan mij gevraagd wordt of ik het druk heb met mijn eigen bedrijf, dan vind ik dat lastig te beantwoorden, betekend druk zijn dat ik het goed doe? Of misschien juist niet goed? Het blijft moeilijk dat van me af te kunnen zetten.

Take a longer time….

Straks mag ik voor een langere periode tijd verspillen, ik hoop echt dat me dat gaat lukken, dat ik zonder mijzelf schuldig te voelen niks mag doen, dat het dan oké is, ook in mijn hoofd.

 

1 Reactie
  • Jacqueline Oerlemans
    Geplaatst op 09:18h, 28 december Beantwoorden

    Mooi Sanne! De tijd om even niets te hoeven is maar kort. Hoop dat het lukt je rust te pakken. Geniet! X

Geef een reactie