Welke file type ben jij? Welke soorten filerijders kennen we?
293
post-template-default,single,single-post,postid-293,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
file

Welke file type ben jij?

Welke file type ben jij?

In de file rijden is niet leuk, voor niemand, ook ik heb vele files mee mogen maken.  Ik heb ervaren dat tijdens het rijden in een file je een bepaalde band opbouwt met de mede-filerijders. Je bent immers allemaal veroordeeld tot het langzaam rijden, stilstaan en weer optrekken, je bent lotgenoten. Ik heb ontdekt dat je verschillende soorten mede-filerijders tegen kan komen in de file. Welke soorten filerijders kunnen we onderscheiden?

De bumperaar

Zelfs in een file zijn er mede-filerijders die gaan bumperen. Persoonlijk begrijp ik daar niks van. We kunnen niet aan de kant er staan overal auto’s, waarom ga je dan bumperen? Wat is daar het nut van?

De bumperaar herken je op twee manieren:

  • Voor je zit een bumperaar, hij zit boven op zijn voorganger en je ziet continu zijn remlichten aan en uit gaan.
  • Je hebt er zelf een op je eigen bumper zitten.

(Herken je, jezelf als bumperaar in de file? Ik hoor graag waarom dit handig is.)

De remmer

De remmer maakt graag gebruik van zijn remmen, remt continu, vind remmen heel erg leuk! Ook als het misschien niet nodig is omdat we bijvoorbeeld stil staan. (het zou kunnen dat het een automaatje is, die moeten wel remmen). De remmer kan overigens dus ook de bumperaar zijn…. maar er is een verschil tussen de remmer en de bumperaar: De remmer, remt heel graag, maar houd wel afstand.

De snelheidsduivel

Ook in de file hebben we de snelheidsduivel. De snelheidsduivel heeft haast in een file…. De snelheidsduivel herken je doordat deze met een rotgang een file ingereden komt en dat blijft doen, met name als de snelheidsduivel achter je zit, is het elke keer weer schikken als je de auto op je af ziet komen.

Ook hier is weer een verschil met de bumperaar, uiteindelijk zal de snelheidsduivel niet gaan bumperen. (al vermoed ik dat deze twee dicht bij elkaar zitten en een snelheidsduivel zich tot bumperaar zou kunnen ontwikkelen)

De wisselaar

Uiteraard hebben we ook nog de wisselaar. Inderdaad: degene die continu van baan verwisseld, en daarmee er van overtuigd is dat hij nu sneller op de eindbestemming is. Maar wij weten allemaal wel beter….

De acceptant

Ik ben een acceptant, ik accepteer de file. Niet dat ik er heel veel plezier aan beleef. Maar ik onderga de file. Gelukkig zijn de meeste mede-filerijders een acceptant.

Een band opbouwen

Als ik in de file sta, sta ik graag tussen de zelfde filerijders, je bouwt toch een band met de mede-filerijders op. Het is prettig samen het file stuk te rijden. Je gaat elkaar vertrouwen. Ik weet al vrij snel welke type file rijder ik voor of achter mij heb zitten. Ik baal er dan ook echt van als er een auto tussen komt… (meestal is dit de wisselaar). Ik moet dan opnieuw het soort type gaan bepalen en daar zit ik niet op te wachten, we staan immers in de file….

Oproep 

Dus beste mede-filerijders, wordt de acceptant! We vinden het allemaal niet leuk om in de file te staan. Accepteer de file en pas je aan, dan zijn we allemaal even snel weer uit de file.

 

P.S. Beste wisselaar, wil je niet meer tussen mij en mijn voor- of achterbuur komen?

Geen reactie's

Geef een reactie