Niet werken is zo fijn... over moeder zijn en werkende moeder worden
308
post-template-default,single,single-post,postid-308,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Werken

Niet werken is zo FIJN

De afgelopen weken krijg ik geregeld de vraag, en werk je al weer?

Nog niet echt zeg ik dan, ik ben met andere dingen bezig. Langzaam aan ben ik wat werk dingen aan het oppakken, maar ik ben vooral met iets heel anders bezig. Ik ben namelijk mama geworden. In januari is Sam geboren.

En wat geniet ik van niet werken! Ik geniet van Sam, mijn lieve kleine baby. Lastig om te zeggen dat ik zo geniet van het niet werken, want hoor ik niet mega ambitieus te zijn en carriĆØre gericht? Is dat niet wat verwacht wordt? Een lieve mama zijn, een ambitieuze zelfstandige en een zorgzame vrouw?

Maar wat vind ik het fijn om niet te werken! En dat vind ik een beetje gek van mezelf, ik wilde altijd werken, en het liefst zoveel mogelijk. Dat is wel veranderd sinds ik voor mezelf werk, maar nu dus nog meer! Dat komt natuurlijk door Sam, hij heeft mij nodig en ik wil er maar al te graag voor hem zijn. Maar ik had niet verwacht dat ik niet werken en zorgen zo fijn zou vinden. Ik heb er moeite mee te accepteren dat het prima is om even niet te werken en bewust te kiezen voor Sam. Ik ben namelijk bang de aansluiting te missen met de arbeidsmarkt, dat mijn ontwikkeling stil staat. En de periode die ik nu niet werk heeft er voor gezorgd dat ik niet weet wat ik precies wil gaan doen.

Vanaf volgende week gaat Sam naar het kinderdagverblijf. Dat is voor mij het moment om eens na te gaan denken over de volgende stap. Wat wil ik? Wat wil ik met De Procesexpert gaan bereiken? Welke diensten ga ik aanbieden en wat niet (meer). En kan ik er vrede mee hebben dat mijn focus nu even ergens anders ligt? Lastig, want de wereld om mij heen veranderd en ik ben vaak bang dat ik iets mis.

Tijd dus om te gaan brainstormen over mijn toekomst. En daar kan ik wel wat hulp mee gebruiken. Alleen brainstormen is ook zo lastig šŸ˜‰ Dus tips, inspiratie, ideeĆ«n zijn welkom! Wie kan mij helpen? Wie wil mij uitdagen? Wie wil met mij in gesprek?

Geen reactie's

Geef een reactie