Yes! Ontslagen! Een persoonlijk verhaal over ontslagen worden
290
post-template-default,single,single-post,postid-290,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Ontslagen

Yes! Ontslagen!

Hoe heftig een (gedwongen) ontslag ook is, ik gun iedereen een ontslag! Dat bedoel ik niet vervelend of verkeerd. Mij heeft het zoveel gebracht, dat ik deze ervaringen iedereen gun. Hoe moeilijk en pijnlijk dit soms is geweest of nog kan zijn. Ik wil tegen iedereen die al lang bij dezelfde werkgever werkt zeggen: doe het! Neem de beslissing zelf voordat deze voor jou wordt genomen en ga eens ergens anders kijken.

Ik ontslagen? 

Ik begrijp heel goed dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Voordat ik ontslagen werd, dacht ik oprecht dat ik mijn carrière in eigen handen had. Ik zou zelf de volgende stap wel op tijd nemen. Die stap heb ik uiteindelijk niet gemaakt, ik werd ontslagen.

Ik heb overigens heel lang niet gezegd dat ik ontslagen ben, als ik er zo over na denk, dan is het nu voor het eerst dat ik het zo benoem. Ik zei altijd dat ik in het social plan terecht ben gekomen. Waarom? Het is heel confronterend om te zeggen dat je ontslagen bent. Het social plan klonk beter. Ik ben door verschillende emoties heen gegaan, het is niet niks om ontslagen te worden. Ik ben boos geweest, verdrietig en strijdlustig.

Maak van een vervelende situatie iets moois

Mij bracht het ontslag dus een nieuw leven zoals ik het zelf noem. Dat klinkt wat groots, maar zo voelt het wel. Ik heb beslissingen kunnen nemen die ik voor mijn ontslag niet heb kunnen nemen.

Je hebt de keuze, de keuze om zelf aan de slag te gaan en iets moois te maken van de vervelende situatie waar je in terecht komt. Ik heb er voor gekozen een nieuwe weg in te slaan en voor mezelf te beginnen. Dat is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar je kunt wel het heft in eigen hand nemen en aan de slag gaan of dit nu voor jezelf is of voor een nieuwe werkgever.

Waarom gun ik iedereen een ontslag?

Wat heeft het ontslag mij dan gebracht? En waarom gun ik iedereen een ontslag?

  1. Een nieuwe kijk op je leven! Ik dacht dat ik altijd fulltime wilde blijven werken, veel werken was goed. Nu kijk ik daar anders naar, ik wil minder werken meer genieten van het leven. Andere dingen doen dan alleen maar werken.
  2. Ik neem mijn eigen beslissingen, werk onder mijn voorwaarden waardoor ik meer rust heb kunnen creëren. Letterlijk door niet meer voor half 7 in de auto te zitten en na 19.00 uur ’s avonds thuis te komen.
  3. Ik voel me onafhankelijk en ben onafhankelijker: ik verdien mijn eigen geld. Je hebt je werkende leven in eigen handen! Of je nu voor jezelf begint of een nieuwe baan gaat zoeken bij een nieuwe werkgever.
  4. Ik ben gelukkiger, minder gestrest doordat ik voor mezelf ben gaan werken en ik zit veel beter in mijn vel. Je creëert je eigen geluk!
  5. Meer energie, aan de ene kant omdat ik niet meer lange reisdagen heb. En ik krijg meer energie van alle nieuwe dingen die ik mee maak.
  6. Vrijheid! Werken wanneer ik wil, waar ik wil en met wie ik wil. Overigens makkelijker gezegd dan gedaan, want die vrijheid daar moet ik enorm aan wennen.

Ik heb de keuze gemaakt voor mezelf te gaan werken. Ook dat brengt spanning met zich mee, dat neemt niet weg dat bovenstaande punten werken voor mij omdat ik het allemaal voor mezelf doe. Dat voelt heel anders aan, en maakt dat de spanning die er is, fijn voelt.

Herken jij je in het bovenstaande verhaal? Wil je voor jezelf beginnen? Maar weet je niet hoe? Wil je eens met een startende ondernemer in gesprek? Ik help je graag! Neem contact met mij op.

Geen reactie's

Geef een reactie