Lees het reisverslag van een prachtige reis door Canada!
43
post-template-default,single,single-post,postid-43,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Canada

West-Canada

Canada heeft mijn hart veroverd, het land is gastvrij, heeft prachtige natuur en toffe steden. Vorig jaar heb ik samen met Roland een prachtige reis gemaakt door West-Canada. Wij hebben een reis van 3 weken gemaakt, lang niet genoeg voor alles wat het land te bieden heeft!

We vlogen op Calgary, maar we hebben de stad overgeslagen. We konden niet wachten om direct de prachtige natuur in te rijden: de rocky mountains. 

Banff National Park

Onze eerste stop was Johnston Canyon. Ongeveer 20 minuten rijden van Banff. We hebben Banff bezocht, maar wilde niet in dit toeristische stadje blijven overnachten. Vanuit Johnston Canyon hebben we de omgeving verkend en prachtige wandelingen gemaakt. Na drie nachten zijn we via de Bow Valley Parkway naar  Lake Louise en Moraine Lake gereden. Persoonlijk vind ik Moraine lake mooier dan Lake Louise. Rustiger en een prachtig meer tussen de bergen. 

Canada

Moraine Lake

Bij Lake Louise is het erg leuk de Lake Louise Gondola te nemen, je gaat dan met een skilift omhoog. Je hebt een prachtig uitzicht over Lake Louise. Je kunt misschien ook nog wat wildlife spotten. Wij zijn verder gereden over de Icefields Parkway naar Jasper National Park.

Rocky Mountains

Uitzicht vanaf Lake Louise Gondola

 

Jasper National Park

In Jasper verbleven we in een B&B. Vanuit Jasper hebben we Jasper National Park verkend. Hier hebben we beren gezien, moose (moose zie je zeker bij Maligne lake) en herten. Een bezoek aan Mount Edith Cavell is zeker de moeite waard. Om daar te komen neem je de oude Icefields Parkway. Mooi stuk weg en rustiger dan het nieuwe deel. Bezoek in Jasper zeker de Bear’s Paw Bakery en neem de overheerlijke cinnamon buns!

Canada

Jasper National Park

 

Wells Gray Provincial Park

Na 3 dagen zijn we door gereden naar Wells Gray Provincial Park, een rustiger park. We hebben een hele dag in Wells Gray Provincial park doorgebracht met prachtige wandelingen en zijn na 2 nachten doorgereden naar Whistler. We verbleven bij mensen thuis, in een buitenwijk van Whistler. We zijn hier 1 dag gebleven, leuk om dit olympisch dorp te zien, maar onze voorkeur ging uit naar de parken en daarna door naar Vancouver Island.

Canada

Onderweg naar Wells Gray Park

 

Vancouver Island

Op Vancouver Island aangekomen hebben we een nacht doorgebracht bij mensen thuis in Nanaimo. De volgende dag zijn we direct doorgereden naar de andere kant van het eiland. We verbleven in Ucluelet, de minder toeristische variant van Tofino. We hadden prachtige luxe cabin, hier zijn we 3 dagen gebleven en  hebben we dit deel van Vancouver Island ontdekt. Met prachtige wandelingen over het strand. Ga zeker een heerlijke taco eten bij TacoFino, in een kleinschallig shopping center: houten huisjes waar een paar winkeltjes te vinden zijn. Eet ook een ijsje bij Chocolate Tofino!

Daarna zijn we doorgereden naar Victoria, de hoofdstad van Vancouver Island. Wederom hebben we bij mensen thuis geslapen. Vanuit Victoria  hebben we een walvis tocht gedaan, absoluut doen als je daar bent! We hebben de killer wales gezien en die maken een enorme indruk.

Canada

Walvissen spotten in Victoria

 

Vancouver

Na 2 dagen zat onze tijd op Vancouver Island erop. We zijn terug gereden naar Vancouver, hebben de auto ingeleverd en daarna met een taxi de stad in. We hadden vooraf een appartement gehuurd. De laatste dagen voelde we ons echt inwoner van Vancouver. Mede doordat we in een appartement zaten en niet in een hotel.  We hebben door Stanley park gefietst, een ijshockey wedstrijd in de kroeg gekeken en de stad bekeken.

Vancouver

Fietsen in Stanley Park

Geen reactie's

Geef een reactie